sadsad x
asdasd

Tunik Nasıl Kombinlenir?

30 Mart 2020
Tunik Nasıl Kombinlenir?

Bazıları için çok kolay, bazıları için de bir o kadar zor, içinden çıkılmaz bir durum tesettürde kombin işi. Renkler, dokular, modeller, farklı kesimler, desenler, trendler darken dolabımız birbirinden farklı onlarca parçayla dolup taşmadı mı artık? Biliyoruz ki cevap evet! Gelin Tunik Nasıl Kombinlenir konusuna bir giriş yapıp, olaya birlikte el atalım. Öncelikle renk uyuma dikkat ediyoruz. Sadeliğin her zaman en büyük savunucularından biri olarak ilk önerim “ton sür ton" denemeniz olacaktır. “Ton sür ton ne ki” diye sorduğunuzu duyar gibiyim. Bu Fransızca moda terimi için kıyafet, kemer, ayakkabı, çanta ve aksesuarda tek bir rengin farklı tonlarının buluşması diyebiliriz. Örneğin; bej renginin ağır bastığı bir kombin yapacaksanız, tüm parçalarda aynı tonu kullanmaktan kaçınıp, bej renk grubunun farklı tonlarını parçalarınızda kullanarak kombininizde başarılı bir ton sür ton uygulamasına imza atabilirsiniz. Mesela beyaz bir tuniği yine beyaz bir pantolon veya pileli bir etek ve beyaz bir ayakkabıyla kombinleyip üzerinize havalı bir ekru ceket atışınızı göz önüne getirebilir misiniz? Ne kadar şık ve asil değil mi?

İkinci dikkat etmemiz gereken: kesimler. Bol, dar, oversized, kısa, uzun, slouchy, mom-jean, boyfriend-jean derken hayatımıza çok farklı kesim ve kalıplar dahil oldu. Tuniklerimiz uzun ve genelde bol ve salaş kesimli oldukları için altına mümkünse boy-friend ve mom-jean pantolon önermiyoruz. Boru paça, cigarette pantolonlar, uzun pileli veya katlı etekler, spor jogger kesimli bileği lastikli pantolon veya eşofmanlar üst-alt giyim dengesini en iyi koruyabileceğimiz parçalar. Evet biliyoruz bol, geniş pantolonlar çok rahat. Dolaplarımızın, günümüzün, hayatımızın kurtarıcılarından belki de fakat eğer hedef şıklıksa rahatımızdan fedakârlık yapmaya hazır olmalıyız. Bu yüzden tuniklerimizi kombinlerken salaş pantolonlarımızı bir kenara alıp, daha oturan kalıplı pantolonları tercih ediyoruz. Kombin yaparken tabi ki en dikkat edilmesi gereken unsur vücudunuza uygun olması. Trendler bir kenara dursun, önce ilk iş aynanın karşısına geçip kendinize bakın, vücut tipinizi tanıyın. Tanıdınız mı? Süper! Şimdi ona göre Tunik kombininizi yapabilirsiniz! Göbeğim var diyorsanız siyah salaş tunikler, göbek yok tam tersine incecik belim var diyorsanız da kalın bir kemer veya bir bel çantasıyla tamamlayacağınız tunik kombini kesinlikle önerimiz olur. Boyunuz kısaysa tunik altına eteklerden uzak durup pantolonlara yaklaşmak isteyebilirsiniz. Veya kollarınız kalın ve bu sizi rahatsız ediyorsa tuniğinizin üzerine alacağınız ince mevsimlik bir ceketle kolayca kamufle sağlamış olacaksınızdır.

Son olarak doku ve kumaş! Kombininizde birlikte kullancağınız parçalar arasında kumaş ve doku bütünlüğü olmasına çok dikkat etmeniz lazım. Örneğin kumaş bir pantolonun üzerine kot bir gömlektense yine kumaş şık bir bluz veya şifon bir tunik çok daha doğru olacaktır. Veya kot bir pantolonla deri görünümlü bir tunik giymek eminiz ki kimse istemez. Bu ufak tavsiyeleri birleştirip güzelce kulak verirseniz kusursuz şıklık mutlaka kaçınılmaz olacaktır.

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.